Croppen

Natuurlijk wist ik al lang dat de beroemdste foto van Cartier-Bresson een crop was, maar het was toch een kleine chock om het origineel te zien in het Scrap Book van den Henri! Prachtig boek trouwens!

8 Comments on “Croppen

  1. ‘k Snap niet wat het probleem is met “croppen”! Hij gaat voor een sterk beeld en daar is hij ingeslaagd! En is dat niet het belangrijkste: het scheppen van een beklijvend intrigerend gelaagd beeld?

  2. Niks mis met croppen. Hij heeft wel in heel zijn carrière maar een paar beelden gecropt. En zijn bekendste beeld is net een crop. Beetje absurd. Zeker omdat de grote reportagefotografen van nu absoluut tegen croppen zijn. Bij het verkopen van hun beelden vermelden ze vaak dat als er gecropt wordt voor een publicatie ze eerst toestemming moeten vragen aan de fotograaf.

  3. ja maar daar ligt een verschil artur,
    deze foto heeft hij zelf gecropt en er is een verschil tussen zelf croppen en iemand anders die iets van een foto knipt die jij goed genoeg vond voor publicatie

  4. De foto tonen zoals je ‘m hebt gekadreerd is voor veel fotografen een punt van eer (ik toon wat is gefotografeerd, niet minder). Het laat zien dat de foto goed is op verscheidene vlakken: inhoudelijk, maar ook qua esthetiek, compositie, etc. en daar hoort uiteraard ook de kadrage bij.

  5. Grappig, deze fotograaf was zelf zwaar tegen croppen. Het vernaggelt op zich de hele foto en karakteristieken van de gebruikte lens. Maarja, mij boeit het ook niet zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 110 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: